MENÚ
Home >> Diem >> Notícies

Històric: Notícies

02 Desembre 2014

El solidari Sac, una nova iniciativa de Càritas Garrotxa

Des de fa uns mesos, un grup de voluntaris de Càritas Garrotxa està treballant en el desenvolupament d’una iniciativa pensada per a la captació de recursos per als programes que l’entitat du a terme per a l’atenció de les persones més necessitades de la comarca.

El “SolidariSac” és una bossa de roba que inclou fruits secs (bàsicament nous i avellanes; algunes, però, contenen en lloc de fruits secs, un producte alternatiu) lligada amb un llaç, i amb una etiqueta de Càritas i un text al·lusiu al producte que conté.
 
El treball dels voluntaris ha consistit a trobar la roba adient, cosir les bosses, seleccionar els fruits secs, envasar-los, dissenyar l’etiqueta i difondre el producte a persones i empreses interessades.
 
La majoria de les bosses s’han repartit ja entre empreses de la comarca per tal d’incloure-les com un producte més de la seva tradicional panera de Nadal. Una altra part, però, s’ha reservat per vendre-les en una parada específica de Càritas en la fira de Nadal d’Olot dels dies 6, 7 i 8 de desembre.
 
Les bosses es venen al preu de 5€ i Càritas Garrotxa en aquest primer any de la iniciativa n’ha fabricat unes 2.000, de bosses.
 
27 Novembre 2014

Flashmob per un habitatge digne i adequat

Avui, a les 12h del migdia, hem construït un habitatge digne i adequat, amable i acollidor per visibilitzar el greu problema que viu Catalunya respecte els habitatges. Catalunya és la comunitat autònoma que encapçala la llista de desnonaments, amb un 23% del total de l´Estat.

Tot seguit, s´ha llegit un manifest preparat per Càritas Diocesana de Girona i el Consorsi "La Sopa" en el que es demana a les institucions públiques la implementació urgent d´una política d´habitatge que garanteixi el dret i que previngui i combati la vulnerabilitat i l´exclusió residencial a casa nostra.

Les Càritas locals de Baix Ter, Figueres, l´Escala, Palamós, Roses, Santa Coloma de Farners i Salt s´han adherit a la jornada i han lliurat, també, el manifest en els seus corresponents ajuntaments.





Us deixem el pdf del manifest que hem lliurat  a les dependències de les diferents institucions públiques
 
Llegir manifest
26 Novembre 2014

Presentació de la campanya Aquest Nadal tu hi pintes molt! En la lluita contra la pobresa

Aquest matí s´ha presentat una nova iniciativa de l´Espai Gironès i que es durà a terme a partir d´avui i fins al 5 de gener, amb l´objectiu de recolllir diners i destinar-los a Càritas per col·laborar en la seva gran tasca d´ajuda a le persones més necessitades. La campanya també té per objectiu recollir aliments per al Banc dels Aliments. Avui han presentat la campanya el gerent del Centre Comercial Espai Gironès, Pau Jordà; el director de Càritas Diocesana de Girona, Ramon Barnera; i el president de la Fundació Banc dels Aliments de les comarques de Girona, Frederic Gómez Pardo, en un acte a l'Espai Gironès que ha compta amb la presència de José Luís Pascual i Fernando Adam, dos dels pintors que participen en aquesta iniciativa solidària.

L'iniciativa comptarà amb la participació de cinc reconeguts artistes que cada dissabte, del 6 de desembre fins al 3 de gener, pintaran quadres a l'Espai Gironès i els oferiran per fer una subhasta benèfica en favor de Càritas Diocesana de Girona. La campanya té el suport de la reconeguda dibuixant i caricaturista catalana Pilarín Bayés, amb més de 800 llibres publicats, alguns d'ells traduïts a vuit idiomes.
 
12345678910111213141516171819202122
Càritas Diocesana de Girona
Pujada de la Mercè 8, 17004 Girona
Tel. 972 20 49 80
caritas@caritasgirona.cat
Tots els drets reservats
Avís legal | Política de cookies
Si prefereixes donar per transferència bancària:
Caixabank: ES88-2100-0002-53-0200129121
Triodos Bank: ES38-1491-0001-26-2073033124
© Copyright NEORG 2023 by NEORG