MENÚ
Home >> Diem >> Notícies >> Càritas, Justícia i Pau i la Pastoral Obrera reclamen la feina digna

Càritas, Justícia i Pau i la Pastoral Obrera reclamen la feina digna

Càritas Diocesana de Girona, Justícia i Pau i la Pastoral Obrera reivindiquen la feina digna en el marc de la Jornada Mundial per al Treball Decent, que les entitats d’església celebren el dia 7 d’octubre arreu del país. El manifest conjunt de les tres entitats, sota el lema “Defensem el Treball Decent”, publicat durant la jornada d’aquest diumenge, denuncia principalment l’augment de les desigualtats entre rics i pobres i la falta de voluntat i d’acció política per reduir-les, lluitar contra el frau fiscal i dignificar la feina i els salaris.


Càritas Diocesana de Girona ha dut a terme un recull de testimonis de persones acollides per l’entitat que han viscut situacions diverses d’injustícia i de precarietat en l’àmbit laboral, i que anirà publicant en forma de missatges a les xarxes socials en el marc de la campanya “Defensem el Treball Decent” durant els dies posteriors a la jornada. Alguns d’aquests testimonis reflecteixen situacions de manca de contractació i de cobertura legal, de jornades de sobrexplotació durant la temporada turística o de dificultat per aconseguir un contracte per les traves administratives relacionades amb estrangeria. L’entitat també alerta de la poca retribució d’algunes feines que, si bé s’ajusten al salari mínim interprofessional, la realitat és que algunes persones perceben un sou brut que en prou feines arriba a 5 euros l’hora.


Davant d’aquestes situacions, Càritas Diocesana de Girona, i la resta d’entitats impulsores, recorden que cal lluitar contra el treball no declarat, l’economia informal i el frau fiscal i que cal reivindicar i treballar per l’establiment d’una sòlida base jurídica de Drets Laborals, i la implicació de tots els interlocutors socials. A més, les entitats reclamen la creació d’ocupació de qualitat i de salaris i condicions dignes per evitar el fenomen dels treballadors pobres, que són persones que, malgrat tenen una feina, no tenen els recursos suficients per poder sortir de les situacions d’exclusió social.





Manifest Treball Decent 2018
Càritas Diocesana de Girona
Pujada de la Mercè 8, 17004 Girona
Tel. 972 20 49 80
caritas@caritasgirona.cat
Tots els drets reservats
Avís legal | Política de cookies
Si prefereixes donar per transferència bancària:
Caixabank: ES88-2100-0002-53-0200129121
Triodos Bank: ES38-1491-0001-26-2073033124
© Copyright NEORG 2023 by NEORG