MENÚ
Home >> Diem >> Notícies >> El primer sopar solidari reuneix prop de 200 persones

El primer sopar solidari reuneix prop de 200 persones

L’espai Mas Marroch de Vilablareix, gestionat per l’equip d’El Celler de Can Roca, va acollir dijous 26 de novembre la primera edició de La Màgia de la Solidaritat, un sopar a benefici de Càritas Diocesana de Girona. L’entitat ha volgut dedicar aquesta acció als programes i projectes destinats a les famílies que es troben en situació de vulnerabilitat. Els nuclis familiars amb fills a càrrec ateses per Càritas ja representen el 57% del total. Un 27% d’aquestes famílies són monoparentals. Càritas aborda les situacions de vulnerabilitat des d’una perspectiva integral, que inclou el suport educatiu i els programes de lleure inclusiu, en el cas dels infants, però també l’orientació laboral per a joves i adults, l’habitatge social o les ajudes per a les famílies que no poden cobrir les necessitats bàsiques. Amb tot, l’objectiu de Càritas és acollir i acompanyar les persones sempre pensant en la seva promoció i autonomia, molt més enllà de la resposta assistencial.

Una nit per a la màgia i la solidaritat

La Màgia de la Solidaritat és la primera iniciativa d’aquestes característiques organitzada per Càritas Diocesana de Girona. Es tracta d’una vetllada solidària dirigida a empreses i a particulars, amb l’objectiu d’ampliar la base social de l’entitat. Els assistents al sopar han pogut conèixer una mostra de la tasca de l’organització, a través d’un nou vídeo institucional projectat a l’inici de l’acte, que recull imatges de diversos programes i projectes desenvolupats arreu del territori. Un altre vídeo ha mostrat el testimoni d’empresaris i personalitats diverses que col·laboren amb Càritas a través del programa Entitats amb Cor.


Dolors Puigdevall, directora de Càritas Diocesana de Girona, va assegurar durant un breu discurs, que “l’esperit de Càritas requereix coratge: lluitar cada dia per les persones que més pateixen, i mantenir l’esperança de provocar canvis i que, per això, avui podem fer servir l’expressió la màgia de la solidaritat”. Precisament, la màgia era el late motive del sopar. El periodista Jordi Corominas va ser l’encarregat de conduir i presentar l’acte, que va comptar amb les actuacions de Carles el Mag i David el Mag.

La Màgia de la Solidaritat ha comptat amb el patrocini d’Assessoria Codina, Clínica Cervera, Centre Comercial Espai Gironès, Skydive Empuriabrava i Valvi Assegur, i la col·laboració de Mas Marroch.


Càritas Diocesana de Girona
Pujada de la Mercè 8, 17004 Girona
Tel. 972 20 49 80
caritas@caritasgirona.cat
Tots els drets reservats
Avís legal | Política de cookies
Si prefereixes donar per transferència bancària:
Caixabank: ES88-2100-0002-53-0200129121
Triodos Bank: ES38-1491-0001-26-2073033124
© Copyright NEORG 2023 by NEORG