MENÚ
Home >> Diem >> Notícies >> Persones en situació d’atur, empresaris i tècnics debaten sobre el món laboral al Pla de l'Estany

Persones en situació d’atur, empresaris i tècnics debaten sobre el món laboral al Pla de l'Estany

Millorar l’ocupabilitat de les persones participants del Servei d’Orientació socioLaboral (SOL) del Pla de l’Estany i crear sinergies entre els diferents actors de l’àmbit laboral de la comarca. És el doble objectiu que persegueix la xerrada-debat “El món laboral al Pla de l’Estany”, que ha organitzat aquest dimarts el SOL de Càritas Pla de l’Estany conjuntament amb l’Àrea de Promoció conòmica de l’Ajuntament de Banyoles i el Servei d’Ocupació Municipal (SOM).


La xerrada ha comptat amb una primera part en la qual s’ha radiografiat el pes i evolució dels diferents sectors econòmics del Pla de l’Estany. Entre altres qüestions, s’ha reflectit que el sector serveis és el més important de la comarca.


En la xerrada també s’han analitzat les ofertes que es reben al Servei d’Ocupació Municipal (SOM). Cal destacar que perfils com ara els d’electromecànic, soldador, torner, perruquer i gerocultor són de difícil cobertura.


El protagonisme de la segona part de la xerrada ha estat per a empresaris de quatre sectors econòmics de la comarca. Tots ells han explicat quins són els perfils que requereixen les seves empreses però, sobretot, han explicitat què és el que ells valoren a l’hora de fer un procés de selecció o entrevista de feina. Els empresaris provenien del sector de la construcció, del carni, de la industria gràfica, sector serveis i turisme.


Durant tota la sessió s’ha establert un clima de debat molt enriquidor a través del qual els participants del SOL de Càritas i del SOM de l'Ajuntament de Banyoles, empresaris, tècnics i voluntaris participants han pogut transmetre les seves preguntes, dubtes i inquietuds.

Càritas Diocesana de Girona
Pujada de la Mercè 8, 17004 Girona
Tel. 972 20 49 80
caritas@caritasgirona.cat
Tots els drets reservats
Avís legal | Política de cookies
Si prefereixes donar per transferència bancària:
Caixabank: ES88-2100-0002-53-0200129121
Triodos Bank: ES38-1491-0001-26-2073033124
© Copyright NEORG 2023 by NEORG