MENÚ
Home >> Diem >> Notícies >> Càritas i Ecosol amplien el servei de missatgeria sostenible amb la col·laboració de Seur

Càritas i Ecosol amplien el servei de missatgeria sostenible amb la col·laboració de Seur

Ecosol ha signat un acord de col·laboració amb l’empresa Seur amb l’objectiu d’ampliar el servei de repartiment sostenible que desenvolupa des de fa mesos a la ciutat de Girona. Gràcies a aquesta col·laboració, Ecosol ha generat dos nous llocs de treball per a persones en situació de vulnerabilitatsocial i espera repartir fins a 100 paquets paquets diaris al centre de la ciutat, amb mitjans de transport sostenibles com el tricicle de tracció elèctrica, presentat ara fa uns mesos, o la bicicleta elèctrica i convencional.


El servei de missatgeria d’Ecosol s’encarrega de recollir els paquets de Seur, i de la resta d’empreses col·laboradores, que són ASM i DHL, en un magatzem centralitzat i els reparteix als clients finals, al centre de Girona, a través de mitjans sostenibles, que no generen contaminació ambiental ni soroll. L’acord amb Seur va iniciar­se amb el repartiment de 10 paquets diaris el passat 22 de juny, però està previst arribar a 100 entregues per dia a finals d’any. L’objectiu de Càritas i Ecosol és consolidar el servei a Girona i ampliar­lo durant el 2017 a altres poblacions com Figueres (Alt Empordà).


El repartiment sostenible és una de les apostes més innovadores de Càritas i Ecosol per combatre l’exclusió social. L’objectiu del projecte és generar llocs de treball per a les persones que acull i acompanya l’entiat i oferir solucions de repartiment sostenible als centres de les ciutats. El projecte compta també amb la col·laboració de les empreses Sartruck, SEMAB, Tandem Enginyers i el Col·legi d’Enginyers Industrials, que treballen conjuntament per millorar el Tricicle Verd, el vehicle de tracció elèctrica dissenyat i fabricat en exclusiva per a aquest projecte.


En previsió de creixement del projecte, Ecosol ha format 15 persones, gràcies al suport d’Obra Social “la Caixa” amb l’objectiu de capacitar­les per a la conducció del vehicle i per al repartiment de mercaderies. El programa integral del Servei de Garantia Juvenil del Servei d’Ocupació de Catalunya a Girona va permetre formar 15 persones d’abril a juny, en un curs impartit per l’empresa Vanapedal, dedicada també a la missatgeria sostenible. Ecosol també va iniciar un altre curs de repartiment sostenible a Figueres, gràcies al finançament del programa PICE de Garantia Juvenil de la Cambra de Comerç de Girona, impartit per la gestoria administrativa Mediterrània de Serveis.

Càritas Diocesana de Girona
Pujada de la Mercè 8, 17004 Girona
Tel. 972 20 49 80
caritas@caritasgirona.cat
Tots els drets reservats
Avís legal | Política de cookies
Si prefereixes donar per transferència bancària:
Caixabank: ES88-2100-0002-53-0200129121
Triodos Bank: ES38-1491-0001-26-2073033124
© Copyright NEORG 2023 by NEORG