MENÚ
Home >> Diem >> Notícies >> El president de Càritas Ecuador: «La nostra preocupació immediata és socórrer les víctimes»

El president de Càritas Ecuador: «La nostra preocupació immediata és socórrer les víctimes»

Carpes, bots inflables, aliments i productes d’higiene són les necessitats més urgents a les que la xarxa Càritas està donant resposta


El president de Càritas Ecuador, Monsenyor Walter Heras, ha llançat una petició d’ajuda a totes les Càritas de la xarxa internacional per donar suport als actuals esforços de socors als damnificats que es duen a terme a les zones sinistrades pel fort terratrèmol de 7,8 graus de magnitud que va sacsejar la zona costera del nord del país dissabte passat.


Ahir mateix, Càritas Espanyola responia a aquesta crida posant a disposició de Càritas Ecuador una partida de 100.000 euros procedents dels fons d’emergència de l’entitat.


“La nostra preocupació immediata és socórrer les víctimes”, ha assenyalat Monsenyor Heras, que explica com “el moment en el qual va ocórrer el terratrèmol va ser quan la majoria de persones eren a casa. Hi ha molta gent atrapada, que està a l’espera de ser rescatada”. “Estem també preocupats per conèixer quina és la situació a les àrees més remotes, on és molt difícil accedir-hi”, afirma.


Garantir sostre i condicions higièniques


"Als llocs més afectats estem veient persones que han evacuat les seves llars i estan dormint als carrers", explica Daniela Andrade, coordinadora de Comunicació de la Cáritas Ecuatoriana. "Els afectats necessiten tendes i bots inflables, ja que a algunes de les zones sinistrades no s’hi pot arribar perquè les carreteres estan destruïdes". Igualment, assegurar les condicions d’higiene i els sistemes de sanejament són unes altres de les màximes prioritats identificades per Càritas de cara a les pròximes setmanes.


En aquests moments, Cáritas Ecuador ha sumat els seus esforços als de l’operatiu estatal de resposta a l’emergència per a donar resposta immediata a les necessitats més urgents de les poblacions desplaçades i afectades.


Acompanyament als afectats


“Com a Església, estem acompanyant els afectats”, afirma monsenyor Heras. “Ens anima el fet que totes les nostres organitzacions germanes se sumin als nostres esforços per auxiliar totes aquestes persones que han perdut els seus negocis i les seves llars, que ho han perdut tot. I Càritas pot ajudar a omplir aquest buit que el terratrèmol ha causat en aquestes persones”.


Càritas Ecuador elogia la reacció d’unió i solidaritat del poble equatorià en aquests moments de profund dolor i dol, que s’ha fet palès en l’organització de nombroses brigades de rescat, punts de recol·lecció d’ajuda i aliments de llarga durada, medicines i roba, que ja està arribant als llocs afectats.


Ecuador s’enfronta a la tragèdia més greu en els darrers 67 anys. Tot i que, com ha declarat el president Correa davant d’aquesta catàstrofe, “si immens és el dolor, més gran és encara l’esperit del nostre poble”.


Com col·laborar


Pots fer un donatiu al número de compte ES29 2100 0002 5702 0144 5404, o entrar al següent enllaç.








Càritas Diocesana de Girona
Pujada de la Mercè 8, 17004 Girona
Tel. 972 20 49 80
caritas@caritasgirona.cat
Tots els drets reservats
Avís legal | Política de cookies
Si prefereixes donar per transferència bancària:
Caixabank: ES88-2100-0002-53-0200129121
Triodos Bank: ES38-1491-0001-26-2073033124
© Copyright NEORG 2023 by NEORG